Olivy dokážou uspokojit všechny čtyři základní chutě. Jsou sladké, slané hořké i kyselé. Olivy mohou být součástí většiny běžných jídel. Lze je přimíchat do rizot, těstovin, omáček, jsou vhodné k rybám, masům, ale výborně nám poslouží i jako dezert. Lze je nalézt v předkrmech, jednohubkách i hlavních jídlech. Černé i zelené olivy jsou nenahraditelnou přísadou do všech zeleninových salátů a surovinou pro výrobu vynikající olivové pasty. Jsou nepostradatelnou součástí středomořské stravy, která patří k nejzdravější na světě.
Blog
Úvod k vepřovému masu
Dnešní prase domácí je potomkem prasete divokého. Jako první je začali domestikovat v Asii, a to asi před 12000 lety. V Evropě se začala prasata chovat o hodně později, první zmínky se datují asi před 8000 lety. Prase domácí, jak ho známe v dnešní podobě, se začalo systematicky šlechtit v polovině 18. století v Anglii.